Ronald & Ilona in beweging…

Klant aan het woord

Ronald en Ilona vervolgen de rubriek “klant aan het woord”

Een rubriek op onze website wat wordt vervolgd met elke 6 tot 8 weken een nieuw interview. Onder het genot van een kopje koffie of thee gaat iemand uit ons team met een klant bij ons in Bewegingscentrum Norg in gesprek.

Zo proberen wij van onze klanten helder te krijgen waar ze behoefte aan hebben in ons sportcentrum m.b.t. bewegen.

Als Multifunctioneel Centrum hebben wij een breed en veelzijdig publiek aan mensen dat dagelijks bij ons komen sporten en bewegen. Wij willen een breed beweegaanbod bieden, waarbij kwaliteit en goede begeleiding, ons uitgangspunt is.

Ronald en Ilona in beweging…

“Wij zijn Ronald (36) en Ilona (38) de Boer. Wij wonen in Norg met onze 2 lieve kinderen, die geregeld, net als papa en mama, mee doen met de zondag bootcamp.”

Ilona komt oorspronkelijk uit Een, terwijl Ronald een geboren en getogen Norger is. Hij werkt in Roden als beheerder van Sportcentrum De Hullen en is daar met name verantwoordelijk voor de organisatie van toernooien. Ilona werkt bij een kinderopvang in Veenhuizen. Heel af en toe werkt ze als invaller bij Kidscasa in Bewegingscentrum Norg.

Wat doen jullie in het dagelijks leven?

“In onze vrije tijd zijn wij aan het genieten”, zeggen Ronald en Ilona in koor. “Hiermee bedoelen wij; met de kinderen bezig zijn, sporten, motorrijden, af en toe een feestje, et cetera.”

Sportverleden

“Ik heb niet zo veel gesport vroeger…” zegt Ilona, terwijl ze met een opsomming begint: “Een jaar in Haulerwijk gevoetbald, ook nog een aantal jaar in Veenhuizen. Paardrijden heb ik ook nog een tijdje gedaan… En spinning! Bij de sportschool uit Roden…” “Hier! Heb je zo een hele lijst!” Roept Ronald. Zelf heeft hij ook aan voetbal gedaan, tot zijn 12e. Daarna is hij gaan korfballen, maar omdat hij onregelmatig begon te werken was sporten in teamverband niet meer haalbaar. “Nadat we zijn gaan samen wonen en kinderen kregen, hadden we nog minder tijd voor sport.” Zegt hij. “Ik heb nog wel gefietst op mijn ATB, wat ik nu ook weer een beetje aan het oppakken ben.”

Hoe bent u bij ons komen sporten?

Ronald: “Ik ben in Bewegingscentrum Norg terecht gekomen via de fysio. Hier ben ik behandeld voor onderrug klachten en nadat ik uitbehandeld was, werd mij aangeraden om door te zetten in de fitness. Vrienden van mij deden het ook, dus ik kon aansluiten bij hen. Uiteindelijk heb ik toen de overstap gemaakt omdat Bewegingscentrum Norg dichter bij huis is, nu ben ik hier nu zo’n 3 jaar bezig.” “En toen heeft hij mij overgehaald,” zegt Ilona, “ik sport hier nu 2 jaar en vond het eerst niet zo veel aan. Mijn eerste trainingen waren op de apparaten, niet helemaal mijn ding. Zo ben ik bij de groepslessen terecht gekomen. Daar ben ik eerst begonnen met Jump-Fit. daarna ben ik de Bootcamp er bij gaan doen en voor in de nabije toekomst wil ik de HiiT & Fit proberen. En zo ga ik 3 keer in de week sporten!”

Hoe vaak komt u sporten, hoe lang sport u hier al en wat doet u het liefst in de fitness/groepslessen?

Ilona: “Ik probeer dus 3 keer in de week te komen en verschillende groepslessen te doen. De Jump-Fit op dinsdagavond en de Bootcamp op woensdagavond/zondagochtend vind ik erg leuk. Niet alleen de les op zich, maar ook de mensen die er aan mee doen.” Ronald probeert voor 4 keer per week te gaan: “Ík zit vooral in de fitness en daar doe ik krachttraining, 3 keer per week. Dit probeer ik aan te vullen met een les Bootcamp.”

Wat is uw doelstelling?

“Een aantal verschillende,” zegt Ronald, “Fit blijven is nummer 1, vooral mijn onderrug. Het verschil met het begin en nu is echt merkbaar, mijn onderrug is een stuk sterker. Daarnaast probeer ik mijn schouders te versterken en, natuurlijk, ook voor de looks! Echter ben ik wel van mening dat het leuk moet blijven, dus ik laat er niet alles voor.” Ilona heeft ook verschillende doelen. “Het lichaam in conditie houden is ook voor mij belangrijk. Daarnaast doe ik het ook een beetje voor het afvallen. Dat ik er fitter op ben geworden is ook voor mij merkbaar en daar doe je het natuurlijk voor!”

Wat vindt u van Bewegingscentrum Norg?

Beide zijn ze positief over het centrum. “Vooral de laatste tijd, het aanbod in groepslessen is gegroeid en het materiaal in de fitness is toegenomen, echt top.” Begint Ronald. Ilona maakt af: “Het is ook erg toegankelijk, iedereen is welkom en voor ieder is ook iets wat bij hem of haar past. Daarnaast is iedereen bereidt om te helpen, wat ook erg prettig is.” “En oja! De feestjes zijn ook fantastisch!” Sluiten ze samen, lachend af.

Ronald, Ilona en Lieke, bedankt voor jullie tijd en tot ziens in Bewegingscentrum Norg,
Anne Beetstra.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *