Pilates

De avond les

De ochtend les

Pilates is een oefenmethode waarbij de ontwikkeling van het ‘powerhouse’ – rug, buik, binnenkant dijen en billen – centraal staat. Door series van met aandacht uitgevoerde oefeningen worden deze spiergroepen evenwichtig versterkt en wordt de totale lichaamshouding verbeterd. Techniek, rust en beheersing staan daarbij voorop en dat maakt de oefeningen ook zeer geschikt voor mensen die moeten herstellen.

In onze pilates lessen beginnen we met een warming up en een aantal staande oefeningen gericht op coördinatie, balans en bewustzijn van het eigen lichaam. Dan volgt een mat gedeelte waarin vanuit de juiste techniek en adembeheersing de spieren worden getraind.  De nadruk ligt daarbij op ons ‘powerhouse’ – onze buik- en rugspieren, de binnenkant van de dij en de bilspieren. We werken hierbij vooral aan het vergroten van de bewegingsvrijheid en het evenwichtig opbouwen van kracht. We sluiten af met rustige rek- en strekoefeningen.

Onze pilates lessen zijn voor iedereen. De meeste oefeningen doen we staand of liggend en dat maakt de oefeningen ook goed toegankelijk voor mensen met heup- en/of knieklachten. Doordat de oefeningen bewust, rustig en gecontroleerd worden uitgevoerd zijn ze ook geschikt bij herstel van blessures of voor mensen met chronische klachten van verschillende aard waarvoor de meeste andere groepslessen te zwaar zijn (spier- en gewrichtsklachten, hoge bloeddruk, zwaarlijvigheid).

Interesse om mee te doen? Meld je dan aan!

Aanmelden & inschrijven kan op 4 manieren:

  1. Via onze MyWellness app op je telefoon. De app kun je gratis downloaden via Google Play.
  2. Via de MyWellness zuil in onze fitness ruimte.
  3. Telefonisch via 0592 61 20 78 of per e-mail info@bcnorg.nl
  4. Aan de balie minimaal 30 minuten voor aanvang van de les.