Power Pilates nieuwe groepsles

3 April nieuwe les Power Pilates

Vanaf dinsdag 3 april aanstaande kunt u bij ons in het centrum elke dinsdagavond van 19:00 tot 20:00 meedoen aan de nieuwe groepsles Power Pilates. De les wordt gegeven door Hanneke van Brakel in onze Onyx zaal (Yoga zaal).

Wat is Power Pilates ?

Power Pilates vanaf 3 april elke dinsdag avond van 19:00 - 20:00 bij Bewegingscentrum Norg
Power Pilates vanaf 3 april elke dinsdag avond van 19:00 – 20:00 bij Bewegingscentrum Norg

In de Power Pilates les maken we gebruik van de Pilates oefenmethode waarbij de ontwikkeling van het ‘powerhouse’ – rug, buik, binnenkant dijen en billen – centraal staat.

Maar we vullen dit aan met inzichten vanuit het natuurlijk bewegen, waarbij juist de dagelijkse levensverrichtingen en met name ook de overgangen tussen liggen, zitten en staan worden geoefend. De les geeft je zo een combinatie van mobiliteit, lenigheid, kracht en conditie en is qua belasting te vergelijken met en bootcamp les.

Niveau voor deelname

Om aan deze les mee te doen is het belangrijk dat je de basis technieken van de Pilates les beheerst en goed vol kunt houden
Om aan deze les mee te doen is het belangrijk dat je de basis technieken van de Pilates les beheerst en goed vol kunt houden

Om aan deze les mee te doen is het belangrijk dat je de basis technieken van de Pilates les beheerst en goed vol kunt houden, dus als je daar nog niet zeker van bent volg dan eerst een paar ‘gewone’ Pilates lessen en vraag dan aan de docent of de Power Pilates een goed idee voor je is. Als je net aan het herstellen bent van een ziekte of blessure is dit waarschijnlijk niet de les voor jou.

Bij de Power Pilates les beginnen we met een warming up waarbij we rustig van de grond af beginnen met rollen en via allerlei draaiende bewegingen alle gewrichten los maken. Daarna volgen een serie oefeningen waarbij we veel zullen werken met snelle overgangen tussen staan, zitten en liggen – je kunt bijvoorbeeld denken aan oefeningen als de Turkish get up, de bear crawl en de burpee. We sluiten af met flinke stretch oefeningen.

Dag & Tijd: Dinsdag avond 19:00 – 20:00

Zaal: Onyx zaal (Yoga zaal)

Opgave via onze app op je telefoon of telefonisch via 0592 612 078, of per e-mail via balie@bcnorg.nl