Het rubriek wordt vervolgd…

Willem en Christina vervolgen de rubriek “klant aan het woord”.

Een rubriek op onze website wat wordt vervolgd met elke 6 tot 8 weken een nieuw interview. Onder het genot van een kopje koffie of thee gaat iemand uit ons team met een klant bij ons, in Multifunctioneel Centrum Norg, in gesprek.

Zo proberen wij van onze klanten helder te krijgen waar ze behoefte aan hebben in ons sportcentrum m.b.t. bewegen.

Als Multifunctioneel Centrum hebben wij een breed en veelzijdig publiek aan mensen dat dagelijks bij ons komen sporten en bewegen. Wij willen een breed beweegaanbod bieden, waarbij kwaliteit en goede begeleiding, ons uitgangspunt is.

Willem en christina aan het woord…

Willem & Christina
Willem & Christina

“Wij zijn Willem (67) en Christina (66) Lamberts. Samen zijn wij bijna 46 jaar getrouwd en wonen nu anderhalf jaar in Norg, genieten van ons pensioen.” Oorspronkelijk komen Willem en Christina allebei uit Amsterdam, waar zij ook hebben gewerkt. Willem: “Ik ben 48 jaar geleden begonnen met werken bij de Nederlandse Ford fabriek. Op een gegeven moment ging deze sluiten waarna ik bij bitumen producent Smit & Hollander aan het werk ben gegaan. Deze werd verkocht waardoor ik bij mijn laatste werkgever DSM aan het werk ben gegaan. Een producent van de hartige smaakstoffen voor onder andere soep, vis, kroketten… alles waar kruiden inzitten. Als operator ben ik begonnen, waarna ik leidinggevende ben geworden en scholingen heb gegeven.” “Ik was ook leidinggevende,” gaat Christina verder. “Alleen heb ik in de zorg gewerkt. Eigenlijk heb ik alles wel een beetje gehad, maar vooral de psychiatrische kant.”

WAT DOEN JULLIE IN HET DAGELIJKS LEVEN?

Genieten.” Komt als eerste in beide naar boven. Christina: “Ja, echt genieten van ons pensioen, maar dat betekent niet rustig aan doen! Wij zijn nog steeds actief bezig en dat vinden we ook belangrijk om er in te houden. Zo zijn wij veel bezig met de (klein) kinderen, gaan we vaak aan de wandel, bezoeken we theaters voor musicals of cabarets…” “En worden we ingezet als klusser en, als laatst, zijn we natuurlijk aan het sporten!” Maakt Willem de opsomming af. “Er is bijna geen moment om even stil te zitten, maar dat is ook helemaal niet erg. Ik ben ook 1 dag in de week bezig bij het bedrijf Evolve. Dit is een bedrijf dat werkt met beton en daarmee interieurs maakt zoals wasbakken en badkuipen.”

SPORTVERLEDEN

“Mijn sportverleden is niet zo denderend.” begint Willem, “ik heb sinds ik klein was een hartaandoening. Hier was vroeger weinig over bekend en daardoor zeiden de doctoren: “niet sporten!” “Ik mocht dus niet mee doen met gym, schoolzwemmen en andere sporten. Wat ik wel veel gedaan heb is vissen. Ook op zee; heerlijk!” “Mijn sportverleden is wel redelijk uitgebreid,” zegt Christina. “Ik ben begonnen met atletiek bij ADA, Amsterdamse Dames Atletiek. Van de technische onderdelen was ik niet zo, dus zo iets als kogelstoten. Het rennen en de sprongen waren meer mijn ding.” Daar kwam echter later verandering in. “Na ADA ben ik naar Sigitta gegaan, toen dé sportvereniging van Nederland. Deze stond onder begeleiding van een oud-legerman. Hierdoor werd je tot het gaatje gedrild in alle disciplines, ook kogelstoten dus. Later ben ik gaan voetballen bij DWS en na mijn voetbalcarrière heb ik de pupillen gefloten, op dat moment een hele sensatie als dame zijnde! Later heb ik nog gehandbald, ook bij DWS.” Om af te sluiten schiet Christina nog een gezamenlijke activiteit te binnen, schaatsen! Dit hebben zij recreatief en voor hun plezier gedaan.

HOE BENT U BIJ ONS KOMEN SPORTEN?

Christina: “Anderhalf jaar geleden zijn wij hier komen wonen en tegelijkertijd zijn wij begonnen met sporten. In Amsterdam zaten wij ook al bij een sportschool, maar dit type ligt ons veel beter. In Amsterdam werd er veel meer druk op ons gelegd als sporter met betrekking tot eten, wegen et cetera. Hier krijgen wij ook adviezen, alleen een stuk minder dwingend. We kunnen alle informatie krijgen en we mogen doen wat we er mee willen, dat is erg fijn. Afijn, wij zijn hier anderhalf jaar geleden officieel lid geworden, maar ik was al wel eens eerder geweest. Af en toe op een zaterdag als wij hier voor de kinderen in Norg waren en ik heb hier vaak gezwommen. Ik ken het Molenduinbad nog van het oude bad!” Christina en Willem zijn dus zeker niet onbekend in Norg. Willem: “Wij komen al ongeveer 35 jaar in Norg. Omdat onze hele goede vrienden (fam. Gaazendam) hier woont, kwamen hier regelmatig al op bezoek. Op een dag, nadat wij hierheen verhuist waren, stonden wij in Bewegingscentrum Norg om een kijkje te nemen. We hebben direct een abonnement afgesloten!”

HOE VAAK KOMT U SPORTEN, HOE LANG SPORT U HIER AL EN WAT IS UW DOELSTELLING IN DE FITNESS/GROEPSLESSEN?

Het Norger Circuit
Het Norger Circuit

Willem: “Sinds anderhalf jaar geleden zijn wij hier gaan sporten. Dit doen wij 2 keer in de week, 1 keer het Norger Circuit en 1 keer de Vroege Vogels. Dit vinden wij erg leuk, omdat je naast de vaste apparaten, ook losse oefeningen doet. Dit houdt de variatie er in. We trainen hier om fit te blijven.” Christina: “Ik doe alles beneden, dat is dus fitness, Vroege Vogels en het Norger Circuit. Het prettige is dat je dat altijd op je eigen niveau kan en mag doen, terwijl je toch gestimuleerd wordt om zo veel mogelijk uit je training te halen. Dit kan ook met bijvoorbeeld de groepslessen, het aanbod is super. Voor alle doelgroepen is er iets, ontspanningslessen als Mindfulness Yoga, kracht- en uithoudingsvermogen lessen als Het Norger Circuit en HiiT&Fit en coördinatie lessen als Yoga. Dat is fijn voor mijzelf, maar ook voor anderen.”

*Vroege Vogels vervalt in het nieuwe jaar, vanaf dan zijn wij doordeweeks vanaf 07:00 open. Vraag aan een medewerker om de voorwaarden.

WAT VINDT U VAN BEWEGINGSCENTRUM NORG?

“Een heel mooi en fijn centrum,” zegt Christina. “Het is mooi dat alles met elkaar samenwerkt, het is 1 geheel. Je komt hier heel snel met mensen in contact. Is het niet in de fitness, dan is wel via de kapper of via de fysio.” “Ja, ook dat is anders dan in Amsterdam. Hier kan je na het sporten gaan zitten voor een kopje koffie, in Amsterdam krijg je een groen drankje en wat superfoods aangesmeerd.. Het is hier veel socialer, en dat is leuk. Het is een warm centrum met voor iedereen wat wils.” Hier mee sluit Willem de rubriek “Klant aan het woord” af.

Willem en Christina, bedankt voor jullie tijd en tot ziens in Bewegingscentrum Norg.


Anne Beetstra.