Power Pilates

In de Power Pilates les maken we gebruik van de Pilates oefenmethode waarbij de ontwikkeling van het ‘powerhouse’ – rug, buik, binnenkant dijen en billen – centraal staat. Maar we vullen dit aan met inzichten vanuit het natuurlijk bewegen, waarbij juist de dagelijkse levensverrichtingen en met name ook de overgangen tussen liggen, zitten en staan worden geoefend. De les geeft je zo een combinatie van mobiliteit, lenigheid, kracht en conditie en is qua belasting te vergelijken met een bootcamp les.

Om aan deze les mee te doen is het belangrijk dat je de basis technieken van de Pilates les beheerst en goed vol kunt houden, dus als je daar nog niet zeker van bent volg dan eerst een paar ‘gewone’ Pilates lessen en vraag dan aan de docent of de Power Pilates een goed idee voor je is. Als je net aan het herstellen bent van een ziekte of blessure is dit waarschijnlijk niet de les voor jou.

Bij de Power Pilates les beginnen we met een warming up waarbij we rustig van de grond af beginnen met rollen en via allerlei draaiende bewegingen alle gewrichten los maken. Daarna volgen een serie oefeningen waarbij we veel zullen werken met snelle overgangen tussen staan, zitten en liggen – je kunt bijvoorbeeld denken aan oefeningen als de Turkish get up, de bear crawl en de burpee. We sluiten af met flinke stretch oefeningen.