0592 612078 | Home | Links | Sitemap | Contact
Meer dan bewegen alleen
Probeer nu geheel vrijblijvend
ons bewegingscentrum en
vraag een gratis proefles aan

Yoga

Yoga is een bewegingsvorm die duizenden jaren geleden ontwikkeld werd in India. Yoga is er in talloze vormen (zie bijvoorbeeld balance, mindfulness yoga, herstellende yoga) maar wat ze allemaal delen is dat ze de balans tussen lichaam en geest weer herstellen. Tijdens de yogahoudingen rek - en span je allerlei spieren en gewrichten, ieder doet dat op zijn eigen niveau. Dat zorgt voor een betere doorbloeding en je wordt er soepeler van, maar je leert ook te luisteren naar je eigen lichaam en je hervindt de rust in jezelf.

Waar komt het vandaan?
Het woord yoga komt uit het Sanskriet – de oude taal van India - en betekent zoiets als ‘juk’, ‘met elkaar verbinden’. Tijdens yoga wordt door een reeks van oefeningen het evenwicht tussen lichaam en geest weer hersteld, met elkaar verbonden tot een eenheid. Dat gebeurt door een reeks houdingen aan te nemen en in die houdingen ons bewust te worden van onze adem en wat die houding in ons te weeg brengt.

Hoe zien onze lessen eruit?
Binnen het Bewegingscentrum Norg bieden we op dit moment drie vormen van yoga aan: balance, herstellende yoga  en mindfulness yoga. Balance is een meer actieve bewegingsvorm, ontstaan op het grensvlak van muziek, beweging, kracht en yoga. Herstellende yoga richt zich vooral op mensen die om wat voor reden dan ook stijf zijn geworden, het contact met het lichaam kwijt zijn geraakt of hun gevoel voor evenwicht willen ontwikkelen. Mindfulness yoga is vooral voor mensen die hun levenshouding willen veranderen: zowel letterlijk – het lichaam anders houden dan tot nu toe – als meer geestelijk – hoe om te gaan met spanning, pijn, verdriet en verlies.

Is het wat voor mij?
Als je weer soepeler wilt worden na lang te hebben stilgezeten, of als je je soepelheid wilt behouden. Als je het gevoel hebt dat je niet meer tot rust kunt komen. Als je meer tot jezelf wilt komen. Als je problemen hebt met de adem. Als je je meer bewust wilt worden van je lichaam. Als je je evenwichtsgevoel wilt ontwikkelen. In al dat soort gevallen is yoga iets voor jou. Welke soort van yoga het beste bij je past hangt af van je temperament en je lichamelijk conditie. Lees daarom eerst de beschrijvingen bij de verschillende yoga vormen.

Partners | Linkpagina