0592 612078 | Home | Links | Sitemap | Contact
Meer dan bewegen alleen
Probeer nu geheel vrijblijvend
ons bewegingscentrum en
vraag een gratis proefles aan

Herstellende yoga

Door te lang te hard werken, door ziekte, verdriet of een ongeval kun je vervreemd zijn geraakt van je lichaam. Maar ook de gevolgen van het voortschrijden der jaren kunnen je ongemerkt hebben ingehaald en je voelt je stijf en beperkt in je mogelijkheden. Yoga kan dan een manier zijn om zowel je lichaam weer in beweging te zetten, als om weer met jezelf in contact te komen. Een manier om jezelf en je eigen lichaam weer in conditie te brengen voor de dingen die je graag zou willen doen.

Waar komt het vandaan?
Herstellende yoga sluit aan bij de oudste vormen van yoga die er op waren gericht lichaam en geest weer zodanig in conditie en evenwicht te brengen dat mensen in staat waren tot meditatie: het vraagt nogal wat van je lichaam om urenlang stil te kunnen zitten. Door verschillende houdingen aan te nemen en ons in die houdingen bewust te worden van ons lichaam, onze adem, kunnen we blokkades in ons zelf loslaten. Op de adem ontstaat er verzachting, verruiming en heling en zijn we in staat een nieuwe houding aan te nemen: dat kan niet alleen helpen bij uren meditatie maar zeker ook bij onze gedwongen uren achter een PC.

Hoe zien onze lessen eruit?
De lessen beginnen met losmaak oefeningen. Gevolgd door een aantal rek- en strek oefeningen waardoor de beweeglijkheid van de gewrichten wordt vergroot. De schouders en het bekkengebied staan hierbij centraal: gebrek aan soepelheid in het bekken leidt tot veel knieproblemen. In het laatste deel van de les gaat de aandacht meer naar binnen en worden we ons steeds meer bewust van welke effecten bepaalde houdingen op ons lichaam hebben. We eindigen met een eindontspanning.

Is het wat voor mij?
Als je weer soepeler wilt worden doordat je te lang niet hebt bewogen. Als je ouder bent en merkt dat je ineens te stijf bent om nog bij de grond te komen. Als je moet herstellen van een blessure. Als je schouder-, knie- of rugklachten hebt. Als je last hebt van chronische gewrichtsklachten zoals fibromyalgie of reuma. Maar ook als je merkt dat je door de waan van alledag het contact met je zelf kwijt raakt en op weg bent naar overspannenheid of erger. In al deze gevallen helpt herstellende yoga. Je hoeft er niets speciaals voor te kunnen of te zijn. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau.

Wat zeggen cursisten?
“Na de eerste les merkte ik al verschil: ik kon ineens weer normaal de trap af komen. Na een paar maanden kon ik mijn pijnmedicatie voor de artrose afbouwen en ben ik veel soepeler geworden.”
“Blokkades in het bekkengebied zijn beter geworden. Buikspieren kan ik na 2 buikoperaties nu weer gebruiken.”

Partners | Linkpagina